Magamról

eszti_2008

Nevem: Dósa Eszter

Születtem: Balassagyarmat, 1983.11.02.

Lakóhelyem: Érsekvadkert

Sportágaim: elsősorban kerékpár (MTB, cyclocross, országúti), de “kiegészítésként” szívesen veszek részt (terep-)triatlon, duatlon ill. téli triatlon versenyeken, valamit szívesen futok, úszok, sífutok is!

Egyesületem: Vitalitás SE (Balassagyarmat)

Edzőm: Szász Viktor

Bringáim:

  • Scott Spark RC (monti)
  • Ridley Crosswind (cyclocross)
  • Planet X Road ultra light pro carbon (országúti)

Tanulmányaim:

  • 1990-1998:  Petőfi Sándor Általános Iskola
  • 1998-2000:  Radnóti Miklós Gimnázium
  • 2000-2002:  Madách Imre Gimnázium
  • 2002-2007: ELTE BTK Angol szak

Foglalkozásom: külkereskedelmi ügyintéző, angoltanár

Hobbijaim: idegennyelvek, sport, szobanövények, sütigyártás, lehetetlennek tűnő dolgok megvalósítása  😉

Két igazán nagy “becsípődésem” van: az angol és sport. Angol tanítással 2002 óta foglalkozom, sportolni pedig mindig is szerettem, habár komoly, gyerekkorra visszanyúló sportmúlttal nem rendelkezem. Első montiversenyem a 2006-os a Mátra maraton volt, amin kíváncsiságból indultam el. Akkor még nem is gondoltam arra, hogy egy nap majd bajnoki címek tulajdonosa, illetve az olimpiai kvótáért küzdő válogatott sportoló leszek…azóta nincs megállás!

A sportágakat tekintve szinte mindenevő vagyok, bár különböző versenyeken más-más sportághoz sorolnak: az országúti és triatlon-duatlon versenyeken montis, a montiversenyeken (terep)triatlonos, a terepduatlon és -triatlon versenyeken újra montis rangot kapok. A mókás persze csak annyi, hogy jóformán egyidőben kezdtem mindegyiket, már ami a versenyeken való részvételt illeti.

Íme egy kis lista a kedveltebb sportágakról: monti – maraton és olimpiai formula, tereptriatlon-terepduatlon, cyclocross, triatlon-duatlon (inkább rövid- és középtáv), országúti mezőny- vagy időfutamversenyek, crossfutás, sífutás és úszás.

És tényleg, valamit kifelejtettem! Azaz két valamit. Az egyik a “kaja”: habár korántsem vagyok profi, nagyon szeretek sütit sütni. Kiskoromban cukrász szerettem volna lenni…

A másik, pár éve kialakult vonzalmam pedig a szobanövények felé irányul. Főleg a csíkosak a kedvenceim, vagy azok, amik valami oknál mosolyt csalnak az arcomra…